U20-maailmanmestari Miro Keskitalo Hokin takalinjoille, Kristian Kangas hyökkäykseen

Kajaanin Hokki vahvistuu kahdella kovalla pelaajalla. Vahvistuksia tulee sekä hyökkäykseen että puolustukseen.

Puolustuspään hankinta on vuoden 2016 U20-maailmanmestari Miro Keskitalo, joka siirtyy Hokkiin loppukauden mittaisella sopimuksella. Uutena miehenä hyökkäykseen liittyy Kristian Kangas. Kankaan sopimus on voimassa vuoden loppuun asti.

Keskitalo on pelannut urallaan 183 liigaottelua TPS:n, KooKoon ja Pelicansin paidassa. Viime kausi vierähti Tanskan pääsarjassa Rødovre Mighty Bullsin riveissä.

– Todella mahtavaa, että saatiin Miron kaltainen pelimies vahvistamaan meidän porukkaa. Miro on monipuolinen puolustaja, joka hoitaa puolustuspelaamisen laadukkaasti. Nuoreksi pelaajaksi hänellä on jo paljon kokemusta Liigasta, joten hän tuo lisää laatua ja varmuutta meidän pakistoon, Hokin päävalmentaja Niko Eronen kertoo.

Juniorimaajoukkueet läpikäynyt Keskitalo haluaa ottaa Hokin puolustuksesta ison roolin.

– Odottavaisin fiiliksin olen tulossa Kajaaniin! Hokki on perinteikäs Mestis-seura ja minulla on sukua Kajaanissa, joten on ihan mukava päästä sinne näkemään, millainen talvi on pohjoisessa, Keskitalo sanoo.

– Peleistä on nyt ollut vähän taukoa, mutta haluan olla Hokissa puolustuksessa johtavassa roolissa. Nyt joukkueen olisi tärkeää saada niukat tappiot kääntymään voitoiksi ja haluan tehdä sen eteen oman panokseni.

Pelaajatilastot – Miro Keskitalo

”Kake tuo lisää paljon kaivattua ratkaisuvoimaa”

Kristian Kangas, 27, pelasi viime kaudella Tshekin 2. korkeimmalla sarjatasolla HC Stadion Litomericen paidassa. Kangas on aiemmin pelannut Mestistä 257 ottelun verran Peliitoissa, SaPKossa, Hermeksessä ja RoKissa. Kangas on rikkonut 30 pisteen rajapyykin kolmella eri Mestis-kaudella.

– Kangas on kokonaisvaltainen, taitava ja hyvän laukauksen omaava rightin hyökkääjä. Hän on tuottanut hyvän määrän pisteitä aiemmilla Mestis-visiiteillä ja uskon, että hän kykenee edelleen tekemään kovaa jälkeä tässä sarjassa. Kake tuo lisää paljon kaivattua ratkaisuvoimaa sekä lisää variaatioita kokoonpanoon, Eronen sanoo.

Kangas on ollut alkukauden ilman seuraa. Oululainen on aiemmin vieraillut Kajaanissa vain vierasjoukkueen paidassa.

– Oulusta päin on tosi moni pelaaja ollut Kajaanissa pelaamassa, mutta minun tiet ei ollut vielä kohdannut Hokin kanssa. Hokki on perinteikäs seura ja jonkun verran tiedän äijiä sieltä entuudestaan. Olen kysellyt Mattilan Ripeltä sekä Harjulan Jarkolta seurasta ja olen saanut Hokista hyvät suositukset. Uskon, että minun on helppo liittyä joukkueeseen, Kangas sanoo.

– Alkukauden katselin pelipaikkaa ulkomailta, ja siitä on aikaa kun olen treenannut viimeksi joukkueen kanssa. Nyt on ihan mukava päästä touhuamaan Hokin kanssa ja uskon olevani vahvistus joukkueelle, kun saan enemmän jäätuntumaa alle.

Keskitalo liittyy Hokin vahvuuteen ensi viikolla ja Kangas oli mukana Hokin harjoitusvahvuudessa jo tänään. Kaksikko nähdään tositoimissa maaottelutauon jälkeen. Kangas kärsii kaudella 2018–2019 saamaansa pelikieltoa vielä kahden ottelun ajan ja hän on edustuskelpoinen 13. marraskuuta ottelussa IPK–Hokki.

Pelaajatilastot – Kristian Kangas

Tulevat ottelut

To 29.10. klo 18.30 Hokki – RoKi – OSTA LIPUT!
Pe 30.10. klo 18.30 Hermes – Hokki