Urheilutoimenjohtajan yhteenveto kaudesta – ”Nyt on aika kääntää suunta”

Hokin kausi päättyi pettymykseen. Pudotuspelihaaveet kariutuivat runkosarjan toiseksi viimeisessä ottelussa ja loppusijoitus oli 12:s.

– Tämä kausi oli tuloksellisesti epäonnistunut. Se asia pitää meidän hyväksyä ja tunnistaa tehdyt virheet, Hokin urheilutoimenjohtaja Jukka Niiranen sanoo.

– Pitää tietysti muistaa, että tämä oli ylipäänsä vaikea kausi kaikille seuroille. Isossa kuvassa oli hyvä asia, että tässä maailmantilanteessa Mestis-kausi pystyttiin pelaamaan ja seuroja ei mennyt kesken kauden nurin.

Hokki keräsi runkosarjan 30 ottelusta 27 pistettä.

– Ei me oikein missään vaiheessa löydetty omaa peliä ja yhteistä pelitapaa, eikä peli lähtenyt rullaamaan oikeaan suuntaan. Antti Karjalaisen vahva maalivahtipeli auttoi meitä syksyllä, mutta muuten syksy oli pelillisesti vaikea.

– Vuodenvaihteen jälkeen saimme vähän pelistä kiinni ja keväällä peli oli ajoittain parempaa, mutta lumipallo lähti lopulta pyörimään väärään suuntaan ja varsinkin erikoistilannepelaaminen oli heikkoa.

Katseet tulevaan

Tulevalla kaudella Hokilla on selvä tavoite – palata pudotuspeleihin.

– Kaksi edellistä kautta on ollut meiltä heikkoja ja nyt on aika kääntää suunta. Ensi kaudella meidän pitää pelata playoff-paikasta, Niiranen linjaa.

– Muut organisaatiot kehittyvät, peli kehittyy joka puolella ja meidän pitää pysyä kehityksessä mukana. Hokin uudelle organisaatiolle Mestis on osoittautunut kovaksi sarjaksi ja nyt meidän pitää ottaa organisaationa hyppy seuraavalle tasolle. Joka ihmisen seurassa pitää kehittää omaa toimintaansa.

Tulevan kauden rakentaminen on jo hyvässä vauhdissa.

– Neuvottelut uuden päävalmentajan kanssa ovat käynnissä.

– Toimiston väki ja koko Hokki-yhteisö on tehnyt hienoa työtä, että seura ei ole päässyt velkaantumaan korona-aikana. Siinä mielessä meillä on helpompi lähteä rakentamaan tulevaa.

 

Pysytään terveinä ja nähdään viimeistään vappuaattona Kajaanin torilla, jossa Hokki myy maankuuluja Neste Kontiomäen munkkeja ja kotisimaa!