Uuden tarinan alku – Hokin toiminta jatkuu osakeyhtiönä!

Kajaanin Hokin taival kiekkokartalla jatkuu. Kajaanin Edustushokki ry ajautui toukokuun lopussa konkurssiin, kun seura jäi ilman lisenssiä Mestikseen ensi kaudelle. Edustushokki pelasi samalla Y-tunnuksella vuodesta 1993 lähtien. Kaiken kaikkiaan Hokki pelasi Mestiksessä yhteensä 15 kautta.

Nyt Kajaanissa puhaltavat uudet tuulet, kun Hokki Kainuu Oy aloittaa uutena toimijana Kajaanissa. Hokin perinteitä vaalitaan edelleen ja seuran nimi on myös jatkossa Kajaanin Hokki. Hokki Kainuu Oy toimii taustayhtiönä.

Osakeyhtiön hallituksen puheenjohtajana toimii Pasi Halonen. Hänellä on pitkä tausta yrittäjänä toimimisesta sekä kainuulaisten urheiluseurojen tukemisesta. Muut hallituksen jäsenet ovat Mika Alm, Juha HaukkaOlli-Pekka Hyyryläinen, Petri KemppainenJyrki Korkiakoski, Timo Kärkkäinen, Jukka Kärnä ja Paavo Suutari. Monella heistä on pitkä yrittäjätausta.

– Haluamme korostaa, että kaikki heistä ovat mukana Hokin toiminnassa yksityishenkilöinä, eikä yrityksensä puolesta, Halonen täsmentää.

Yhtiöllä ei ole toistaiseksi toimitusjohtajaa. Uudessa osakeyhtiössä on tällä hetkellä 14 omistajaa. Niin sanotut B-osakkeet, jotka ovat jokaisen ostettavissa, tulevat myyntiin myöhemmin.

– Kasvatamme lähiaikoina omistajapohjaa suuremmaksi, eli pian jokaisella on mahdollisuus olla yksi Hokin omistajista. Halukkaita osakkaiksi olisi ollut jo tässä vaiheessa paljon lisää, mutta kasasimme uuden yhtiön kiireellä kasaan, jotta ehdimme hakea sarjapaikkaa Suomi-sarjasta.

Jääkiekkoliiton liittohallitus myönsi kokouksessaan lauantaina Hokille sarjapaikan Suomi-sarjaan. Pelaaminen Suomi-sarjassa edellyttää vielä lisenssiehtojen täyttämistä.

– Kyseessä on lähinnä pienistä tarkennuksista, joiden emme usko olevan mikään ongelma lisenssin saamiseksi. Meillä on vakaa usko, että Kajaanissa pelataan Suomi-sarjaa kaudella 2017–2018.

Kuten taustayhtiön nimi kertoo, Hokki on koko maakunnan joukkue. Seuran tavoitteena on yhdistää koko Kainuun kiekkoilua ja tehdä Hokista koko maakunnan yhteinen juttu. Myös pelaajapolun luominen junioreista edustusjoukkueeseen halutaan tehdä entistä kivuttomammaksi.

Kajaanin Edustushokki ry:n toiminta oli tappiollista, mutta uudessa osakeyhtiössä pyrkimys on aina vähintään nollatulokseen. Seuran lähivuosien tavoitteet ovat Mestiksessä.

– Velkaantuminen ei ole meille vaihtoehto. Etenemme täysin talouden ehdoilla. Kehitämme organisaatiota siihen kuntoon, että meillä on mahdollisuudet toimia tulevaisuudessa menestyvänä Mestis-seurana.

– Suomi-sarja on kova sarja ja lähdemme voittamaan jokaista kauden ottelua. Haluamme luoda joukkueelle mahdollisen hyvät puitteet, jotta joukkue voi menestyä sarjassa.

Pasi Halonen toimii Hokki Kainuu Oy:n puheenjohtajana.

Ensimmäiset kiinnitykset on jo tehty, kun Esa Sirviö aloittaa myyntimiehenä 1. elokuuta alkaen.  Eino Kiiveri jatkaa joukkueenjohtajana ja Lea Pyy toimistosihteerinä.

– Tämän viikon tavoitteena on löytää joukkueelle valmentajat ja kartoittaa pelaajia tulevan kauden joukkueeseen.

Tulevan kauden kokonaisbudjetti pyörinee noin 300 000 euron paikkeilla ja sen sisältö tarkentuu myöhemmin. Pelaajabudjetti tippuu reilusti Mestis-kausista. Mestiksessä Hokin kokonaisbudjetti on ollut 500 000–600 000 euroa.

– Pidämme 300 000 euron budjettia realistisena, joka käsittääksemme olisi Suomi-sarjassa kärkitason budjetteja. Hokin ympärillä on tällä hetkellä äärimmäisen hyvä pöhinä ja uskomme, että vanhat kumppanit lähtevät uudella innolla mukaan tähän projektiin ja löydämme myös uusia yhteistyökumppaneita nykyisten rinnalle.

– Moni kainuulainen on pitänyt huipputason kiekkoilua tähän asti automaationa. Vasta nyt moni on herännyt todellisuuteen, että Hokin pelaaminen korkealla sarjatasolla ei ole itsestäänselvyys. Toivottavasti saamme luotua Kajaaniin uuden jääkiekkobuumin.