”Uusi harjoitusjäähalli on erinomainen asia etenkin junioreille, koululaisille ja päiväkotilaisille”

Kajaanin kaupunginvaltuusto hyväksyi maanantaina kokouksessa, että Kajaaniin rakennetaan uusi harjoitusjäähalli. Valtuusto hyväksyi päätöksen äänin 31–20.

Uusi harjoitusjäähalli nousee nykyisen jäähallin viereen. Rakennusten välille jää noin kahdeksan metrin tila. Lisäksi vuonna 1989 valmistunutta vanhaa jäähallia remontoidaan, muun muassa vanhan jäähallin julkisivu uudistetaan.

Rakennushankkeen on määrä alkaa syksyllä 2018 ja harjoitusjäähallin on määrä valmistua keväällä 2019. Vanhan jäähallin remontti on valmis arviolta syksyllä 2019.

– Tämä on aivan mahtava uutinen meille kaikille! Uusi harjoitusjäähalli on erinomainen asia etenkin junioreille, koululaisille ja päiväkotilaisille, jotka eivät ole saaneet jääaikaa sopiviin aikoihin. Myös yleisövuorojen määrä lisääntyy, Hokin toimitusjohtaja Vellu Kolehmainen iloitsee.

Jäähallihankkeiden kustannukset ovat kokonaisuudessaan 4,8 miljoonaa euroa. Rakentamiskustannukset vuonna 2018 ovat 2 miljoonaa ja vuonna 2019 rakentamiseen kuluu 2,8 miljoonaa euroa.

Uuden harjoitusjäähallin kustannukset ovat noin 4,3 miljoonaa ja vanhan jäähallin remontointiin menee noin miljoona euroa. Kajaani sai valtiolta tukea hankkeeseen 750 000 euroa. Uuden harjoitushallin arvioitu ylläpitokustannus on vuosittain 130 000 euroa.

Havainnekuva jäähalleista.

”Juniorikiekkoilu tulee kasvamaan Kainuussa”

Hokin juniorit ovat päässeet harjoittelemaan jäällä muita joukkueita vähemmän. Lisäksi harjoitukset ovat saattaneet loppua vasta iltayhdeksältä tai -kymmeneltä.

– Alle 15-vuotiaiden ei kuuluisi olla enää iltayhdeksältä jäähallin kaukalossa. Lisäksi vanhemmat joutuvat nykyisin kuskaamaan lapsiaan harjoituksiin Vuokattiin, jossa he joutuvat odottelemaan tuntikausia ja samalla lapsienkin päivät venyvät pitkiksi, Kolehmainen huomauttaa.

Kolehmaisen näkee tulevan hallihankkeen vaikutukset positiivisina. Hän uskoo Hokin pystyvän pitkällä aikavälillä tuottamaan enemmän omia junioreita edustusjoukkueeseen saakka.

– Uskon, että juniorikiekkoilu tulee kasvamaan Kainuussa ja edustusjoukkueeseen kasvaa jatkossa yhä parempia ja valmiimpia pelaajia. Se antaa pohjaa myös sille, että pystymme pitämään joukkueen kainuulaispitoisuuden mahdollisimman suurena.

– Lisäksi tämä on tärkeä juttu siinäkin mielessä, että esimerkiksi töiden perässä Kajaaniin muuttoa suunnittelevat ihmiset käyvät tarkasti läpi paikkakuntien harrastusmahdollisuuksia.

Uuden harjoitusjäähallin on määrä olla auki ympäri vuoden. Kolehmaisen näkee asian erittäin positiivisena.

– Ympärivuotinen aukiolo parantaa etenkin junioreille kesäharjoittelun mahdollisuuksia. Lisäksi edustusjoukkueella on mahdollisuus päästä jäälle aikaisemmin.

– Myös turnausten järjestäminen on nyt helpommin mahdollista myös sarjakauden ulkopuolella, esimerkiksi 5–6 joukkueen turnaus tuo mukaan jo monta sataa henkilöä ja sillä on myös iso matkailullinen merkitys.

Uusi harjoitusjäähalli nousee vanhan jäähallin viereen.