Uusi vuosi alkaa huippuottelulla – Pitkänen jatkaa Hokissa

Kuudennelta sijalta vuoden 2014 aloittava Kajaanin Hokki kohtaa perjantai-iltana kotonaan kovavireisen HCK:n. Viime kaudella putoamiskarsinnoissa pelanneet keravalaiset ovat pelanneet erinomaisen kauden, ja tällä hetkellä leijonapaidat ovat sarjassa kolmansina. Hokki-leiristä kuuluu ottelupäivän aattona positiivisia uutisia, sillä Samu Pitkänen jatkaa loppukauden linnapaidoissa. Hokki sai myös tunnustusta Mestiksen kuukauden pelaaja -valinnoissa, sillä Arttu Heikkinen valittiin joulukuun tulokaspelaajaksi.

Perjantai-illan kohtaaminen on joukkueiden neljäs kuluvalla kaudella. Kaikki aiemmat ottelut ovat päättyneet kotivoittoihin. Molemmat kohtaamiset Keravalla voittanut HCK oli pitkään kiinni voitossa myös Kajaanissa, mutta linnapaidat nousivat ottelussa tasoihin vain 56 sekuntia ennen päätössummeria. Voittomaalikilpailuun venynyt ottelu päättyi lopulta Hokin voittoon luvuin 2-1, kun Arttu Niskakangas laukoi Hokin voittomaalin.

Vaisun alkukauden pelannut HCK pelasi vahvan marras-joulukuun, jonka ansiosta leijonapaidat ovat kivunneet sarjataulukossa aina kolmanneksi. Viime viikon ainoassa ottelussaan HCK onnistui kaatamaan LeKin peräti lukemin 8-3. Erityisen vahvassa vireessä on ollut hyökkäyskaksikko Kristian Ruisma (9+26=35)-Roope Ranta (17+18=35), joka on pystynyt ratkomaan pelejä säännöllisesti HCK:n hyväksi. Nimivahva keravalaisnippu vahvistui uudenvuoden alla alkukauden Puolassa pelanneella Tuomas Muhosella.

Hokki pelasi viime viikolla kaksi ottelua, joista se poistui kertaalleen voittajana sekä häviäjänä. Hokki kaatoi lauantaina kotonaan K-Vantaan jatkoajalla lukemin 2-1 ja sunnuntaina Vaasassa linnapaidat joutuivat taipumaan sarjakärki Sportille luvuin 5-2.

Hokin päävalmentaja Petri Mattila lähtee alkaneeseen vuoteen iloisilla mielin.

– Hyvillä mielin lähdetään otteluun. Meidän pitää kaivaa itsestämme enemmän irti yksilötasolla. Sieltä yksilötasolta se tekeminen lähtee ja sitä kautta pyritään parantamaan ja terävöittämään viisikkopelaamista, Mattila linjaa.

Sarjassa edelleen toiseksi eniten maaleja tehneen Hokin sairastupa tyhjeni lupaavasti ennen joulutaukoa. Sivussa oli ainoastaan loppukauden missaava Ville Hyvärinen. Viime viikolla tummia pilviä Hokin taivaalle toi kuitenkin Jussi Makkosen loukkaantuminen sunnuntaisessa Sport-ottelussa. Näillä näkymin Makkonen on sivussa ainakin helmikuun loppuun asti. Lisäksi Hokki joutuu tulemaan perjantaina toimeen ilman Jevgeni Fofanovia ja Arttu Heikkistä.

Pitkänen loppukauden Kajaanissa
1500769_436079649854847_1600714341_o

Samu Pitkänen kurvailee jatkossakin Hokki-paidassa.

Samu Pitkänen kurvailee jatkossakin Hokki-paidassa.

Hokissa ottelukohtaisella pelanut Samu Pitkänen jatkaa Hokissa loppukauden mittaisella sopimuksella. Pitkänen pelasi alkukaudella neljä ottelua TUTOssa ilman tehomerkintöjä. Jokipoikien kasvatti on pelannut linnapaidoissa 14 ottelua tehoin 4+2.

– Pitkänen on monikäyttöinen pelaaja. Hän pystyy pelaamaan sekä laidassa että keskellä. Lisäksi hän on hyvä alivoimapelaaja ja myös ylivoima onnistuu. Hän on kuitenkin tehnyt hyvää jälkeä hyökkäyspäässä ja saanut maaleja aikaiseksi. Valmentajana tykkään siitä paljon, että hänet pystyy heittämään paikasta toiseen, ilman että tekeminen kärsii siitä, Mattila kuvailee suojattiaan.

26-vuotiaan Pitkäsen palkintokaapista löytyy Mestis-mestaruus kaudelta 2009-2010 sekä hopeat kausilta 2008-2009 ja 2011-2012 Jokipoikien riveistä. Lisäksi 172-senttinen ja 78-kiloinen Pitkänen juhli viime kauden päätteeksi Mestis-pronssia TUTOn paidassa. Huomisessa HCK-ottelussa Pitkäselle on luvassa isoa roolia.

– Pitkänen pelaa huomenna ykkösketjun laidassa Virtalan ja Toivon kanssa. Se kertoo paljon hänen arvokkuudesta joukkueelle. Hieno homma, että hän halusi jäädä tänne loppukaudeksi, Mattila iloitsee.

Arttu Heikkisestä joulukuun tulokaspelaaja
Arttu Heikkinen valittiin Mestiksen joulukuun tulokaspelaajaksi.

Arttu Heikkinen valittiin Mestiksen joulukuun tulokaspelaajaksi.

Arttu Heikkinen valittiin Mestiksen joulukuun tulokaspelaajaksi.

Vahvaa tulokaskautta pelaava Arttu Heikkinen on valittu Mestiksen joulukuun tulokaspelaajaksi. 20-vuotias KuKi-kasvatti iski pelaamissaan joulukuun yhdeksässä ottelussa tehot 3+3. Heikkisen koko kauden pistesaldo on 8+10.

– Kyllähän tälläinen valinta aina hymyilyttää. On mukava kuulla, että on erottunut joukosta positiivisella tavalla. Olen yllättynyt siitä, miten hyvin olen pysynyt mukana vauhdissa ja pelit ovat sujuneet yli odotusten, Heikkinen iloitsee.

190-senttinen ja 91-kiloinen Heikkinen on pelannut pääosan kaudesta samassa ketjussa Teemu Virtalan ja Riku Toivon kanssa.

– Siitä on ollut iso apu, että samassa ketjussa on Rikun ja Teemun kaltaiset kokeneemmat pelaajat. Saan heiltä ohjeita joka päivä treeneissä ja peleissä. Minä olen ketjussa sellainen työjuhta, joka tekee kaukalossa Rikun kanssa tilaa Teemulle. Teemu sitten tekee enemmän työtä kiekon kanssa ja hän jakelee meille muille syöttöjä. Minä ja Riku yritetään laittaa kiekkoa maaliin mahdollisimman hyvin, Heikkinen kuvailee ketjun työnjakoa.

– Arttu laitettiin vaivihkaa samaan ketjuun Virtalan ja Toivon kanssa, kun alkusyksystä oli muutama paikka kärkiketjuissa vielä täyttämättä. Kovana taistelijana hän ei ole saamastaan paikasta suostunut luopumaan. Arttu on pelaajana kova työntekijä ja riittävän röyhkeä, kuten tuon kokoisen pelaajan tulee ollakin. Hän on myös varsin monipuolinen hyökkääjä, Mattila luonnehtii Heikkisen pelityyliä.

KuKi-kasvatin omien sanojen mukaan hänen kausi on ollut tasaista tekemistä. Asepalveluksensa joulukuussa päätökseen saanut Heikkinen pääsee tästedes keskittymään täysipainosesti pelaamiseen.

– Pääsen nyt keskittymään täysipainoisesti jääkiekkoon, joten henkilökohtaisella tasolla lähtökohdat kevätkauteen ovat hyvät. Mitään erityistä ottelua ei ole jäänyt syksyltä mieleen huippusuoritusten takia. En myöskään muista pelanneeni missään ottelussa erityisen huonosti, joten kausi on ollut tähän asti onnistunut. Tasaista tekemistä kaikin puolin, Heikkinen toteaa.

Ottelu alkaa kello 18.30 Kajaanin jäähallissa, tervetuloa!

Anthony Guttig2

Joko Guttig heiluttelee maaliverkkoja?