Uusiutunut Hokin A-junioreiden joukkue tähtää pudotuspeleihin – ”Kun vertaa viime kauteen, niin ero on kuin yöllä ja päivällä”

Kajaanin Hokin A-junioreiden kausi alkaa tulevana viikonloppuna Kajaanissa kahdella kotiottelulla. Hokki pelaa nuorten Mestiksessä, eli maan toiseksi korkeimmalla sarjatasolla.

Hokin A-junioreiden päävalmentaja Sami Arvola on sarja-avauksen alla positiivisin mielin.

– Odotan viikonloppua luottavaisin ja hyvin mielin. Kun katsoo joukkuetta, niin meillä on määrällisesti hyvin pelaajia ja joukkueessa on myös laatua. Kun vertaa viime kauteen, niin ero on kuin yöllä ja päivällä, Arvola sanoo.

– Pieni ongelma meillä on ollut, että emme ole juuri päässeet käymään jäällä ja sarja alkaa jo lauantaina. Olemme pelanneet muutaman harjoitusottelun, mutta olemme menneet osaan peleistä ilman jäätuntumaa suoraan pelaamaan.

Viime kaudella Hokin A-junioreita vaivasi pelaajapula. Nyt kasassa on 31 pelaajan rinki, minkä lisäksi A-juniorit saavat kauden aikana apuja myös Hokin edustusjoukkueelta.

– Viime kaudella meillä oli ajoittain treeneissä vain 13 äijää, joten ei siinä pitkiä pätkiä pystynyt viisikkotreenejä vetämään. Nyt meillä on yli 30 pelaajan rinki ja pystymme harjoittelemaan kunnolla.

– Varmasti nämä edustusjoukkueen A-ikäiset pelaavat aika paljon meilläkin. Katsomme Heikkisen Jarkon kanssa viikkokohtaisesti, ketkä pelaavat missäkin. Se on edustusjoukkueellekin hyvä asia, että nuoret saavat meillä minuutteja ja vastuuta.

Hokin edustusjoukkueen pelaajista ainakin maalivahti Juho Järvinen sekä hyökkääjät Teemu Kemppainen ja Mikko-Matti Paakkola avaavat kauden A-junioreissa.

Joukkueeseen on saapunut tänä syksynä paljon uusia kasvoja.

– Uusista pelaajista Janne Riihimäki, Miro Haikonen ja Kalle Kohonen ovat sellaisia, mistä uskon tulevan 1–2 vuoden päästä ihan Mestis-tason miehiä.

– Myös Hokin omista B-junioreista nousi meille paljon hyviä äijiä, ja kun heille antaa pari vuotta aikaa, niin varmasti heistäkin nousee Edustukseen uusia miehiä. Kuitenkin B-junnut voittivat viime kaudella Mestis-hopeaa, joten ei siellä huonoja poikia ole, Arvola muistuttaa.

Mikko-Matti Paakkola, 17, aloittaa kauden Hokin A-junioreissa. (Kuva: Tuomas Juntunen)

Tähtäimessä pudotuspelit

Nuorten Mestiksessä pelaa kaudella 2019–2020 yhteensä 16 joukkuetta, joista pohjoisin joukkue on RoKi ja eteläisimmät löytyvät pääkaupunkiseudulta. Joukkueelle on siis tiedossa kauden aikana paljon kilometrejä bussissa.

Nuorten Mestiksessä pelataan 30 ottelun alkusarja jouluun mennessä. Kaksi parasta nousee nuorten SM-liigan alempaan jatkosarjaan. Sijoille 3–12 sijoittuneet pelaavat kaksinkertaisen nuorten Mestiksen ja sijoille 13–16 sijoittuvat tippuvat nuorten Suomi-sarjaan.

– En usko, että voimasuhteet joukkueiden välillä hirveästi muuttuvat viime kaudesta, mutta meidän pitää pystyä ottamaan muutama askel ylöspäin.

Arvolan mukaan joukkue ei ole vielä asettanut virallista tavoitetta tulevalle kaudelle.

– Meillä on kapteeniäänestykset torstai-iltana ja sitten jutellaan pelaajien kanssa, mikä meidän tavoite on. Mutta kun joukkuetta katsoo, niin tavoitteena pitää olla pudotuspelit, eikä siitä voida luistaa. Pelkkä sarjapaikan säilyttäminen ei enää riitä, Arvola linjaa.

Uuden harjoitusjäähallin myötä myös Hokin A-juniorit saavat tulevalla kaudella enemmän jääaikaa. Arvola korostaa myös sen merkitystä, että joukkue pääsee harjoittelemaan inhimillisiin aikoihin.

– Meillä on tänäkin vuonna joukkueessa kymmenkunta inttiä käyvää pelaajaa, ja jos viime kaudella jäätreenit loppuivat kymmeneltä ja inttipojilla aamuherätys on viideltä, niin pitkässä juoksussa se alkaa näkyä.

– Myös määrällisesti pääsemme jääharjoituksissa muiden joukkueiden tasolle.

Nuorten Mestiksen avausviikonloppu:
La 31.8. klo 13.20 Hokki–Blues Ak
Su 1.9. klo 13.00 Hokki–Pyry

Hokki A kaudella 2019–2020

Maalivahdit (3):
Roni Järvitalo (Hokki B)
Elias Kyllönen (Hokki B)
Tuomas Vuorenmaa

Puolustajat (9):
Kalle Kohonen (Jokipojat A)
Seeti Kyllönen (Hokki B)
Toni Kyllönen
Antti-Jussi Niemi (Hokki B)
Anton Ovchinnikov
Eetu Rusanen (Diskos A)
Aapo Tuominen (Pelicans B)
Petri Valtanen
Santeri Voutilainen (Hokki B)

Hyökkääjät (19):
Eetu Aakko (Hokki B)
Riku Auma-aho (Hokki B)
Joackim Ahrner (Sport A)
Miro Haikonen (Hermes A)
Eetu Heikura
Antti Hiltunen (KalPa Akatemia A)
Aleksi Järvisalo
Vihtori Kainulainen (KalPa Akatemia A)
Aleksi Kamunen (ei seuraa)
Teemu Karvonen (Neuchâtel A, SUI)
Santeri Kuronen (Kajastus)
Aleksi Kursu
Roni Kilpeläinen
Saku Leinonen
Topias Niskanen (Hokki B)
Saku Partanen (SoKi)
Janne Riihimäki (Virkiä)
Jeremy Sarivaara
Jesse Ukkola

Lisäksi A-junioreissa pelaa kauden aikana Hokin edustusjoukkueen sopimuspelaajia.

Päävalmentaja: Sami Arvola 045 852 2795
Valmentaja: Kari Niemi 044 535 5357
Huoltajat: Jyrki Auma-aho, Pasi Heikura, Pertti Paakkola
Joukkueenjohtaja: Harri Voutilainen, harrivouti@gmail.com, 0505690736
Rahastonhoitaja: Reima Kettunen, reima.kettunen@bittium.com, 040 3442974

Hokki A harjoitusottelut:

28.07.2019 RoKi–Hokki 2–3
28.07.2019 RoKi–Hokki 9–6
11.08.2019 IPK–Hokki 2–4
17.08.2019 Hermes–Hokki 3–0
27.08.2019 Hokki–IPK 7–2

 

Hokin A-junioreiden sivut

Nuorten Mestis tilastopalvelu