Valmennuksen kuulumiset: ”Parhaissa peleissä on näkynyt selvästi se, että olemme menossa oikeaan suuntaan”

Sain huhtikuussa kunnian ottaa vastaan vastuuvalmentajan paikan Kajaanin Hokissa ja aloitimme melkeinpä saman tien yhdessä urheilutoimenjohtaja Jukka Niirasen kanssa kartoittamaan runkoa tulevan kauden joukkueeseen, tiedostaen edellisen kauden sekä Covid-19 viruksen tuomat haasteet.

Projektina oli palauttaa voittamisen kulttuuri perinteikkääseen Mestis-seuraan pala palalta, joka ei onnistu sormia napsauttamalla. Se vaatii meiltä jokaiselta halua, uskoa sekä periksiantamattomuutta. On luotava vahva pohja, jonka päälle rakentaa ja pystyttävä yhdessä löytämään voittamisen edellyttävä rutiini.

Henkilökohtaisesti pidän haasteista ja se ruokkii minua tekemään entistä enemmän asioita joukkueemme eteen. Olen urani aikana oppinut, että kärsivällisyys on tie menestykseen.

 

Odotukset kauden alkuun olivat kovat. Joukkueessa jatkoi kourallinen vanhoja hokkilaisia ja mukaan saatiin lupaavia uusia kasvoja. Kärsimme tiukkoja tappioita ja oma pelimme oli erittäin ailahtelevaa. Jouduimme hakemaan odotettua pidempään oikeita rooleja joukkueen sisällä ja tekemään paljon töitä löytääksemme meille sopivan pelillisen identiteetin.

Positiivisena asiana haluan nostaa esille vahvan maalivahtipelin ja läpikauden kestäneen hyvän joukkuehengen. Myös seuran omat sekä tänne pelaamaan tulleet nuoret ovat osoittaneet potentiaalinsa jatkoa ajatellen. Tämän kauden parhaissa peleissä on näkynyt selvästi se, että olemme menossa oikeaan suuntaan. Meidän on pystyttävä jatkossa kehittymään vielä lisää ja ulosmittaamaan maksimaalinen laatu pelistä toiseen.

 

Viimeiset kierrokset ennen koronakatkoa näyttivät osaltamme isoja kehitysaskeleita niin yksilöissä kuin koko tiimin osalta, joten odotan innolla mitä kevät tuo tullessaan! Varmasti joulun tienoilla saamme lisää varmuutta, miten kausi jatkuu tammikuussa.

Haluan myös omalta osaltani kiittää jokaista kortensa kekoon kantanutta alkukaudesta ja toivottaa hyvää joulunodotusta sekä tulevaa uutta vuotta!

 

Toivottavasti nähdään hallilla ensi vuoden puolella,
Niko Eronen