Viidenneltä sijalta kohti kotietua

Hokki aloittaa Suomi-sarjan ylemmän jatkosarjan lauantaina kotiottelulla KOOVEEta vastaan. Joukkue asetti viikolla palaverissa tavoitteeksi päästä neljän kärkeen ja saada näin kotietu pudotuspeleihin.

KOOVEE keräsi runkosarjasta 59 pistettä, joilla joukkue oli kuudes ja samalla viimeinen jatkosarjaan päässyt joukkue. Tamperelaisjoukkue päätti runkosarjan vahvassa vireessä, sillä viimeisestä kymmenestä ottelusta joukkue voitti kahdeksan, häviten vain JHT:lle ja Hokille.

KOOVEE:n joukkueen hyökkäys on Suomi-sarjaan erittäin vahva. Joukkueen tehomiehinä toimivat Henri Sandvik, Mika Niemi ja Antti Hilden. Heistä jokainen pääsi Suomi-sarjan kymmenen parhaan pistemiehen joukkoon runkosarjassa.

– KOOVEE on kokenut joukkue, jolla on Suomi-sarjaan nimekäs hyökkäys. Heillä on yleensä paljon lainapelaajia LeKistä, Hokin päävalmentaja Jukka Niiranen kertoo.

Kumpi on vahvempi lauantaina? (Kuva: Tuomas Juntunen)

Hokki vei joukkueiden edellisen keskinäisen kohtaamisen nimiinsä luvuin 6–2. Heikki Klemetti toimi tuolloin Hokin tehomiehenä kolmella syöttöpisteellään.

– Edellisen kohtaamisen voitto ei auta meitä yhtään huomenna. Tulossa on kova peli!

Hokin  kokoonpanoon palaavat loukkaantumisista toipuneet Niko Saarenpää ja Ville Taskinen. Lisäksi armeijakiireiden takia edellisen viikonlopun peleistä sivussa olleet Niki Huovinen, Erno Räisänen, Tuomo Viitasalo ja Patrik Koivisto ovat käytettävissä.

Hokin alustava kokoonpano KOOVEE-otteluun:

27 Tommi Klemetti – 13 Jaakko Heiskanen – 16 Niko Saarenpää
23 Riku Korhonen – 26 Martins Vitolins – 15 Heikki Klemetti
14 Roberts Locans – 11 Jesse Niskanen – 12 Oscar Leppänen
31 Erno Räisänen – 8 Niki Huovinen – 19 Peter Gápa

6 Robin Ullberg – 28 Micke Niemelä
10 Alejandro Ramirez – 95 Jarkko Heikkinen
9 Ville Taskinen – 18 Tuomo Viitasalo
5 Olli-Pekka Tuikka (7. puolustaja)

35 Severi Kinnunen (AM) – 3 Patrik Koivisto

Ennen ottelua Pub Jäähyboxissa on Happy Hour! Kaikki 0,33 litran juomat vain 3,5 eurolla ja 0,5 litran juomat 5 eurolla.