Viikkokatsaus 1/2018 – ”Mukava lähteä käynnistämään kevätkautta”

Suomi-sarjassa pelaava Kajaanin Hokki on syyskauden jälkeen sarjataulukossa viidentenä. Taistelu ylemmän jatkosarjan paikoista käy kiivaana vielä kahden viikon ajan, sijoilla 4—7 olevat HCIK, Hokki, KOOVEE ja FPS pyrkivät pääsemään kuuden kärkeen.

– Kausi on mennyt siihen tapaan, miten odotimmekin. Jos sarjataulukkoa katsoo, on nykyinen kaksi pistettä per peli ihan ok suoritus. Pelin kanssa oli alussa hyvin vaikeaa, mutta se on nyt parantunut koko ajan. Tiesimme, että kunhan selviämme alusta jollain tavalla, niin pääsemme mukaan muiden tahtiin, Hokin päävalmentaja Jukka Niiranen kommentoi.

– Sehän on iso ja hieno asia, että Kajaanissa pelataan edustusjääkiekkoa. Haasteita on paljon valmennuksen kannalta, joukkueessa on paljon nuoria ja muutama ulkomaalainen ja paljon sellaisia, jotka eivät ole pelanneet miesten pelejä joukkueen oikeana jäsenenä. Paljon on tekemistä, mutta olemme oikealla tiellä menossa eteenpäin. Meillä on hyvät harjoittelut alla tauon ajalta, on mukava lähteä käynnistämään kevätkautta.

Hokki on alkukauden ajan esittänyt vahvoja otteita. Joukkue ei ole alkukauden aikana hävinnyt kertaakaan kahta ottelua peräkkäin. Lisäksi Hokki on tehnyt sarjassa kuudenneksi eniten maaleja (124 kappaletta) ja päästänyt viidenneksi vähiten maaleja (74 kappaletta).

– Käyrä on ollut kokoajan ylöspäin ja näen, että takamatkalta lähtemisen takia meillä on vieläkin eniten mahdollista parantaa. Alivoimat ja maalivahtipelaaminen on ollut erittäin hyvää ja todistettavasti myös maalintekovoimaa löytyy. Ylivoima on ollut meillä isona ongelmana, se meillä täytyy saada paremmaksi kevään aikana.

Joukkueen syyskauden onnistujaa kysyttäessä katseet kääntyvät maalille. Severi Kinnunen on torjunut Hokki-maalilla vahvasti ja hänen torjuntaprosentti 92.06 on Suomi-sarjan viidenneksi paras.

– Joukkueena mennään ja silloin joukkue on se tärkein asia, joten en mielellään lähde nostamaan ketään esiin. Mutta jos joku täytyy mainita, niin Severi Kinnunen on onnistunut hyvin maalissa.

Severi Kinnunen on ollut alkukauden ajan vahva Hokin maalilla. (Kuva: Tuomas Juntunen)

Loukkaantumistilanne viikko 1:

Niko Saarenpää, päivä kerrallaan
Ville Taskinen, viikko kerrallaan

Poissaolojen tarkempia syitä emme voi julkaista pelaajien yksityisyyden suojan vuoksi.

TILASTOKÄRJET:

Pistepörssi:
1. Heikki Klemetti (26 ottelua) 8+25=33
2. Niko Saarenpää (24) 16+16=32
3. Niki Huovinen (24) 11+15=26
4. Martins Vitolins (26) 4+22=26
5. Riku Korhonen (16) 16+8=24
6. Roberts Locans (25) 10+14=24
7. Peter Gápa (24) 8+15=23
8. Oscar Leppänen (26) 8+10=18
9. Jaakko Heiskanen (11) 6+8=14
10. Tommi Klemetti (23) 6+8=14

Maalivahdit:
1. Markus Leinonen (2) 93,75 %
2. Severi Kinnunen (23) 92.06 %
3. Lari Kukkohovi (1) 80.95%

Heikki Klemetti on Hokin sisäisen pistepörssin kärjessä. (Kuva: Tuomas Juntunen)

Kolme nostoa tulevan viikonlopun otteluista:

1. Tauolta takaisin vierasotteluilla. Hokki palaa joulutauolta kahden ottelun turvin, lauantaina vastassa on Hunters Porvoossa ja sunnuntaina vastaan asettuu Titaanit Kotkassa.

2. Kaatuuko sarjakärki? Hokki kohtaa lauantaina huippukautta pelaavan Huntersin. Joukkueiden edellinen kohtaaminen päättyi jatkoajalla porvoolaisten voittoon. Alkukauden aikana Hunters on hävinnyt vain yhden 13 kotiottelustaan, kun Riemu onnistui hakemaan täydet pisteet marraskuun alussa.

3. A-nuorten kevätkausi käyntiin tuplapelillä SaPKoa vastaan. Sarjapaikkansa Nuorten Mestikseen varmistanut Hokin A-nuorten joukkue aloittaa kevään 18 ottelun rupeamansa kahdella ottelulla SaPKoa vastaan.

Niirasen kolme nostoa:

– Pelaamme playoffseja jo nyt, kuten pelasimme koko joulukuun. Lauantaina vastassa on sarjan paras joukkue. Hunters on koko syksyn ajan ollut sarjan laadukkain ja valmein joukkue. Lähdemme jo perjantaina liikkeelle, että saamme mahdollisimman hyvän valmistautumisen. Kova satsi edessä ja pisteitä haluamme ehdottomasti joka pelistä.

– Alkusarjan viimeiset vieraspelit käsillä, meidän tekeminen on vieraissa ollut koko ajan hyvää ja viime aikoina olemme saaneet kotipelaamistakin hyvälle mallille.

– Syksy ja marraskuu on vaikeaa ja raskainta aikaa, nyt pitää osata myös nauttia tästä kevätkaudesta. Tämä on lyhyt jakso ja kaikilla asioilla on enemmän merkitystä. Mukava lähteä käytännössä aloittamaan kausi uudestaan.

Seuraavat ottelut:
La 6.1.2018 Hunters–Hokki klo 17.00
Su 7.1.2018 Titaanit–Hokki klo 17.00