Viikkokatsaus 39/2018 – jalkakynällä highlight-koosteisiin

Viime viikonlopun tulokset:

Pe 21.9. Laser HT–Hokki 4–3 VL
La 22.9. Hokki–D-Kiekko 6–5

Kolme nostoa:

1. Käynnistymisvaikeuksia. Hokin pelaaminen sarjan avausviikonloppuna ei ollut vielä aivan harjoitusotteluiden tasolla. Neljä pistettä kahdesta ottelusta on kuitenkin kelpo avaus kaudelle.

2. Takaa rinnalle ja ohi. Hokki ei myynyt kummassakaan ottelussa nahkaansa halvalla, sillä Oulunsalossa Hokki nousi 2–0-tappioasemasta tasoihin ja lauantaina joukkue käänsi 2–3-tappioaseman voitoksi.

3. Viikilä show. Keskushyökkääjä Jesperi Viikilän kikkapankista löytyy tavaraa joka lähtöön. Lauantain kotiottelussa hän teki todellisen highlight-koosteisiin kelpaavan esityön Arttu Leskisen maaliin.

Niirasen nopeat:

– Pelaajista viime viikonloppuna mieleen jäi Tommi Klemetin, Oscar Leppäsen ja Markus Stillin muodostama ketju. Todellisena työmyyränä ja kahden suunnan pelaajana Still on noussut alkukaudella hyvin esiin, sillä hän tekee arvokasta työtä joukkueelle ja pystyy ratkaisuihin myös hyökkäyspäässä. Hän sopii Tommin kanssa hyvin laituripariksi, sillä molemmat ovat nopeita pelaajia.

– Jesperi Viikilä pelasi viikonloppuna isossa roolissa. Hän pystyy tuottamaan hyökkäyspäähän hyviä ja luovia ratkaisuja. Jeppe pelasi Mestiksessä pienessä roolissa, ja nyt hän selvästi tykkää pelata meillä isoja minuutteja. Hän on erittäin hyvä joukkuepelaaja ja pystyy myös omilla ratkaisuillaan kääntämään otteluita meille.

– Edessä on pitkä vierasreissu Kaarinaan ja Poriin. Runkosarjan alku on meille muutenkin fyysisesti ja henkisesti kova jakso, sillä 15 ensimmäisestä ottelusta pelaamme vieraissa 11.

Jesperi Viikilä herkutteli upean esityön lauantain kotiottelussa. (Kuva: Tuomas Juntunen)

Tulevat ottelut:

La 29.9. klo 17.00 HCIK–Hokki
Su 30.9. klo 17.30 Karhu HT–Hokki

Loukkaantumistilanne viikko 39:

Jesse Niskanen (viikko kerrallaan)
Miko Kilpeläinen (viikko kerrallaan)
Jussi Vikholm (paluun ajankohta avoin)

Poissaolojen tarkempia syitä emme voi julkaista pelaajien yksityisyyden suojan vuoksi.