Viikkokatsaus 4/2018 – Kohti vierasviikonloppua

VIIME VIIKONLOPUN TULOKSET:

La 20.1. Hokki–KOOVEE 4–1
Su 21.1. Hokki–FPS klo 1–4

KOLME NOSTOA VIIKONLOPUN OTTELUISTA:

1. Kotiviikonloppu toi kolme pistettä. Hokin avausviikonlopun kaksi ottelua toi yhteensä kolme pistettä. Toisten joukkueiden ristiinpelaamisen takia erot eivät käytännössä kasvaneet kumpaankaan suuntaan.

2.Kainuulaiset tehoilivat pisteet KOOVEE:sta. Kainuulaishyökkääjät Heikki Klemetti (1+2) ja Riku Korhonen (2+0) olivat Hokin voiton takuumiehet lauantain ottelussa. Myös Jarkko Heikkinen (0+2) sai kaksi tehopistettä nimiinsä.

3. Bensa loppui. Hokin takaa-ajo FPS-ottelussa ei lähtenyt käyntiin kunnolla missään vaiheessa. Kolmella kentällä pelanneelta joukkueelta loppui bensa FPS:n neljää kenttää vastaan.

NIIRASEN KOLME NOSTOA:

–  Lauantain ottelu oli lähellä meidän parasta täyttä peliä puolustuksen ja hyökkäyksen suhteen. Molemmissa oli hyvä tasapaino.

– Vaikka sen taakse ei voi mennä, näkyi sunnuntaina fyysisyydessä ja kamppailuissa, että meillä oli kolme kenttää käytössä. Emme saaneet niissä parasta irti. FPS oli samalla todella hyvä.

– Peliä tässä kehitetään playoffeja kohti mennessä. Meidän kokoonpano on vähän elänyt ja pitäisi päästä enemmän vakiokokoonpanoille.

LOUKKAANTUMISTILANNE VIIKKO 4:

Jaakko Heiskanen, viikko kerrallaan
Juho-Ville Kyllönen, viikko kerrallaan

Poissaolojen tarkempia syitä emme voi julkaista pelaajien yksityisyyden suojan vuoksi.

Lauantain vääntö KOOVEE:ta toi Hokille täydet pisteet. (Kuva: Tuomas Juntunen)

JATKOSARJAN TILASTOKÄRJET:

Pistepörssi:

1. Heikki Klemetti (2 ottelua) 1+2=3
2. Riku Korhonen (2) 2+0=2
3. Jarkko Heikkinen (2) 0+2=2
4. Jesse Niskanen (2) 0+2=2
5. Oscar Leppänen (2) 1+0=1
6. Roberts Locans (2) 1+0=1
7. Tuomo Viitasalo (2) 0+1=1
8. Alejandro Ramirez (2) 0+1=1

Maalivahdit:

1. Severi Kinnunen (2 ottelua) 91.8%

Heikki Klemetti aloitti jatkosarjan tehokkaasti. (Kuva: Tuomas Juntunen)

 

KOLME NOSTOA TULEVAN VIIKONLOPUN OTTELUISTA:

1. Kaatuuko Hunters toistamiseen kotonaan? Hokki haki tammikuun alussa Porvoosta täydet pisteet 3–5-vierasvoitolla. Saman tempun toistamisella joukkue parantelisi asemiaan jatkosarjassa.

2. Neljännestä sylinteristä lisäpotkua? Vierasviikonloppuun Hokki saa näillä näkymin kasaan neljä ketjullista pelaajia. Tuoko täyden kokoonpanon kasaan saaminen joukkueelle lisävirtaa pistejahtiin?

3. Vuoroin vieraissa. Hokki pelasi avausviikonlopun ottelut kotonaan, toisen viikonlopun ottelut ovat molemmat vierasotteluita. Kajaanilaiset olivat runkosarjassa sarjan seitsemänneksi paras vierasjoukkue, sillä 15 vieraskamppailusta Kajaaniin mukaan tarttui yhteensä 26 pistettä.

NIIRASEN KOLME NOSTOA:

– Edessä on taas fyysiset ja kovat ottelut. Varsinkin FPS-ottelut tulevat lyhyen ajan sisään ja ei ole kaukana, etteikö kyseessä olisi tuleva playoff-vastustaja.

– Hunters on ollut hieman alavireinen pisteiden muodossa, mutta on varmasti vaarallinen kotonaan. Tulossa on kova kamppailupeli ja meidän täytyy olla valmiina kamppailemaan jokaisesta sentistä.

– Kuormituksen ja levon suhde täytyy saada pysymään sopivana. Täytyy jaksaa pelata jokaisessa ottelussa, mutta energioiden täytyy olla täysillä playoffien alkaessa kolme päivää jatkosarjan päättymisen jälkeen.

Seuraavat ottelut:

La 27.1. Hunters–Hokki klo 17.00
Su 28.1. FPS–Hokki klo 17.00