Viikkokatsaus 45/2017 – ”Sarjataulukko alkaa näyttämään jo suuntaa, mistä sijoista me kamppailemme”

Viime viikonlopun tulokset:

La 4.11.2017 Hokki–KHT klo 7–4
Su 5.11.2017 Hokki–Muik Hockey 3–2

Kolme nostoa viime viikonlopun peleistä:

1. Ei sen aina tarvitse olla kaunista. Hokki ei esittänyt viikonlopun otteluissa parastaan, mutta onnistui kuitenkin ottamaan täydet pisteet molemmista otteluista.

2. Johtavat pelaajat astuivat esiin. Hokki oli hankalassa paikassa molemmissa viikonlopun otteluissa, jolloin ratkaisurooliin nousivat kokeneet pelaajat. Lauantaina Jarkko Heikkinen tasoitti pelin 3–3-maalilla ja sunnuntaina Niko Saarenpää oli mukana kaikissa Hokin maaleista tehoilla 1+2.

3. Lainapelaajat onnistuivat. Hokkiin lainalle IPK:sta tulleet Anton Kokkonen ja Eetu Patronen pelasivat hyvän viikonlopun. Kokkonen iski tehot 1+2 ja Patronen 0+1. Lisäksi Kokkonen oli isossa roolissa sunnuntain nousussa 2–2-maalin tekijänä ja 3–2-maalin syöttäjänä.

Niirasen kolme nostoa:

– Kotipelien nihkeys jatkui. Vieraissa pelaaminen on onnistunut paremmin. Saimme kuitenkin viikonlopun otteluista kuusi pistettä, joka on maksimimäärä. Kahdesta pelistä ei saa seitsemää pistettä, vaikka miten pelaisi. Pystyimme tulemaan molemmissa otteluissa lopussa ohi ja se on todella positiivista.

– Joukkueen rasitustila on ollut todella korkea meille nyt ja olemme vähän löysänneet harjoitustahtia, sillä olemme harjoitelleet paljon koko alkukauden ajan. Kapteeniston kanssa olemme keskustelleet ja yhdessä katsoneet asioita. Kova pohja täytyy tietenkin tehdä, mutta pyrimme nyt saamaan jalkaa liikkumaan paremmin.

– Kapteenistosta nousi ratkaisijoita. Jake on parantanut peliään ja alkaa lähenemään täyttä kuntoaan. Tiukassa paikassa Saarenpään Niko on meille kullanarvoinen pelaaja.

Niki Huovinen oli vahvassa vireessä viikonlopun otteluissa. (Kuva: Tuomas Juntunen)

Loukkaantumistilanne viikko 45:

Jaakko Heiskanen, viikko kerrallaan

Poissaolojen tarkempia syitä emme voi julkaista pelaajien yksityisyyden suojan vuoksi.

Tilastokärjet:

Pistepörssi:

1. Riku Korhonen (10 ottelua) 12+5=17
2. Niko Saarenpää (11) 9+8=17
3. Heikki Klemetti (14) 5+10=15
4. Martins Vitolins (14) 3+10=13
5. Alejandro Ramirez (14) 2+11=13
6. Peter Gápa (14) 3+9=12
7. Niki Huovinen (14) 3+9=12
8. Roberts Locans (14) 6+4=10
9. Juho-Ville Kyllönen (11) 2+6=8
10. Oscar Leppänen (14) 4+3=7

Maalivahdit:
Severi Kinnunen (13 pelattua ottelua) 92,51 %
Lari Kukkohovi (1) 80.95%

Riku Korhonen on Hokin pistepörssin kärjessä. (Kuva: Tuomas Juntunen)

Kolme nostoa tulevan viikonlopun peleistä:

1. Miten Hokki sopeutuu Kalajoen pieneen kaukaloon? Kalajoen kaukalo on tunnetusti todella pieni, joka tekee vierasjoukkueille pelaamisesta haasteellista. JHT on hävinnyt tällä kaudella kotikaukalossaan vain kerran.

2. Joko jalka alkaa liikkua? Menneen viikonlopun otteluissa Hokin pelaajilla oli väsymystä jaloissa. Onko kahden päivän lepotauko tuottanut tulosta ja palaako joukkue viikonloppuna kaukaloon raikkaalla jalalla?

3. Jatkaako Saarenpää laidassa? Kahtena edellisenä viikonloppuna keskushyökkääjänä pelannut Niko Saarenpää siirtyi Muikia vastaan kolmannessa erässä laitaan. Muutos onnistui ja Saarenpää takoi taululle 1+2.

Niirasen kolme nostoa:

– Kalajoella on edessä kova taistelu pienessä kaukalossa. Siellä täytyy jokaisella laittaa kroppaa likoon, mennä joka väliin, antaa taklauksia ja ottaa taklauksia. Se on ottelu, jota itse odotan innolla.

– Sunnuntaina uusi vastustaja. S-Kiekko on kajaanilaisyleisölle uusi tuttavuus. Kyseessä on hyvätasoinen joukkue Suomi-sarjaan ja ainakin sarjataulukon perusteella S-Kiekko on vaarallinen joukkue.

– Lauantain ottelun jälkeen olemme pelanneet puolet alkusarjasta. Sarjataulukko alkaa näyttämään jo suuntaa, mistä sijoista me kamppailemme. Nyt kun otteluja on hyvin takana, niin taulukkokin näyttää enemmän todellisuutta. Meillä on nyt hyvä pätkä takana, yhdeksään otteluun kahdeksan voittoa. Jos samaa tahtia jatkamme, niin olemme varmasti pudotuspeleissä.

Seuraavat ottelut:
La 11.11.2017 JHT–Hokki klo 16.00
Su 12.11.2017 Hokki–S-Kiekko klo 16.00