Viitostien paikalliskamppailu käydään Kajaanissa keskiviikkona

Kajaanin Hokki saa keskiviikkona vastaansa paikallisvastustajansa IPK:n Kajaanissa käytävässä ottelussa. Joukkueet kohtasivat toisensa sarja-avauksessa, jolloin iisalmelaiset veivät voiton luvuin 5–2.

Perjantaina Espoo Unitedin murskalukemin 6–2 voittanut Kajaanin Hokki jatkaa kauttaan keskiviikkona isännöimällä IPK:ta. Joukkueet kohtaavat toisensa toista kertaa runkosarjan aikana. Kauden avauskierroksella Peli-Karhut kaatoi Hokin kotonaan 5–2. Kohtaaminen on joukkueiden ensimmäinen sarjapeli Kajaanissa viiteentoista vuoteen, jolloin joukkueet kohtasivat toisensa Suomi-sarjassa.

— Jos neljän viikon takaista sarja-avausta miettii, niin hyvin vauhdikas on tulossa. Ainakaan siinä pelissä IPK ei liiemmin peruutellut tai pakitellut, vaan pelasivat hyvin suoraviivaisesti. Siihen peliin ja pelirytmiin pitää itse pystyä vastaamaan. Edessä on sellainen ilta, jossa luistelupeli pitää saada joukkueelle kuntoon ja sen jälkeen voi sitä pelillistä käsikirjoitusta ruveta katsomaan, Hokin päävalmentaja Jari Laukkanen arvioi.

— Lauantainen tappioputken katkaisu voiton myötä on antanut joukkueelle sellaista positiivista energiaa, mitä voittaminen tuossa tilanteessa antaa. Ollaan harjoiteltu alkuviikko laadukkaasti ja sitä myöten on hyvin luottavainen ja positiivinen miete omaa joukkuetta kohtaan huomisesta, Hokki-luotsi jatkaa.

IPK on aloittanut oman ensimmäisen Mestis-kautensa kohtalaisella menestyksellä, ollen sarjassa kahdeksantena kahdeksan ottelun jälkeen. Vierasjoukkueesta löytyy runsaasti kokemusta linnapaidasta, kun muun muassa Janne Pälve, Tuomas Tolonen, Saku Kinnunen ja Ville Määttä on nähty kaukalossa Hokin paidassa. Myös joukkueen penkin takaa löytyy Hokki-kokemusta Jukka Niirasenmuodossa.

Hokin kokoonpano on muuttunut hieman lauantaisesta Markus Korkiakosken ja Roni Viirlaksen ollessa kuumeen takia sivussa. Uutena pelaajana ensimmäistä kertaa edustusjoukkueen paidan päälleen pukee Hokin oma kasvatti Eetu Martikainen. Maalissa kajaanilaisjoukkueella aloittaa viime viikon otteluiden tapaan Tuukka Smura.

korkiakoski-2-1024x679

Markus Korkiakoski ei pelaa IPK-ottelussa.

Hokki-IPK Kajaanin jäähallissa keskiviikkona 12.10 kello 18.30.
Liput ennakkoon: Hokki-IPK liput. Lipunmyynnissä maksuvälineenä käy myös liikunta- ja kulttuurisetelit.