Ville-Valtteri Mustonen onnistuu yhdistämään kiekkoilun ja armeijan

Kuluva Mestis-kausi on ollut monella tavalla täysin poikkeuksellinen.

Hokin hyökkääjä Ville-Valtteri Mustoselle kausi on ollut poikkeuksellinen myös koronapandemian ulkopuolella. Mustonen, kuten moni muu Hokissa pelannut pelaaja, suorittaa Kajaanissa ollessaan asepalvelustaan.

Hänen mukaansa pelaamisen ja armeijan yhdistäminen on sujunut mutkattomasti.

– Yhdistäminen on sujunut tosi hyvin. Prikaatilla on autettu paljon tässä koronatilanteessa. Olemme päässeet näihin peleihin, mitkä nyt on pelattu. Lisäksi pääsemme akatemiajäille inttijätkien kanssa kerran viikossa, Mustonen kertoo.

Hokin edustusjoukkueesta asepalvelusta käy tällä hetkellä Mustosen lisäksi Daniil Troshin, Mikko-Matti Paakkola sekä Teemu Kemppainen.

”Toivottavasti saadaan kausi puskettua läpi”

Joukkueen osalta kausi on Mustosen mukaan sujunut alakanttiin materiaaliin nähden. Tällä hetkellä joukkue on sarjassa yhdeksäntenä pistekeskiarvolla 1,25 pistettä per peli.

– Vaikka meillä on tosi hyvä joukkue kasassa, niin emme ole ihan sitä parasta saaneet mitattua itsestämme. Mutta nyt nämä kaksi viimeisintä peliä olivat tosi hyviä, vaikka Keuruulla hävittiinkin, hän puntaroi.

– Toivottavasti saadaan kausi puskettua läpi näillä joukkueilla, mitkä ovat vielä sarjassa.

Henkilökohtaisella tasolla hyökkääjä arvioi kautensa menneen toistaiseksi ihan hyvin.

– Olen päässyt pelaamaan paljon ja eri osa-alueilla: alivoimaa on ollut paljon ja myös ylivoimaa.

Tehojen valossa Mustosen kausi on ollut vakuuttava. 20 pelaamassaan ottelussa hän on tehnyt tehot 8+3, joilla hän on joukkueen toiseksi paras maalintekijä Samu Pyykkösen jälkeen.

– Ainahan hyökkääjät elää maaleista ja saa niistä itseluottamusta. Onneksi nyt on saanut kiekkoa maaliin. Tuntuu aina hyvältä tehdä maaleja, kun pystyy auttamaan joukkuetta voittoon.

Mustonen on joukkueelle tärkeä pelaaja osaltaan myös monipuolisuutensa takia. Kauden aikana 23-vuotias Jokeri-kasvatti on tahkonnut joukkueessa roolissa kuin roolissa.

Monipuolisuus näkyi viimeksi KeuPaa vastaan, jolloin Mustonen raastoi nelosketjussa ja IPK:ta vastaan hän iski kaksi maalia vakuuttavassa kotivoitossa.

Poissa kotiseudulta

Hokki on Mustoselle ensimmäinen seura pääkaupunkiseudun ulkopuolella. Aiemmin Jokerien junioreissa ja Kiekko-Vantaan edustusjoukkueessa pelannut hyökkääjä kertoo nälkämaahan siirtymisen sujuneen hyvin.

– Hokissa hoidetaan kaikki asiat pelaajan puolesta tosi hyvin. Myös jääkiekon ulkopuolella olevaan elämään on pystytty auttamaan täällä, Mustonen kehuu.

 

Teksti on julkaistu alun perin Kiekkoviestissä 19.2.2021.