Viuhkola etenee peli kerrallaan

Jari Viuhkolan toinen ottelu Hokki-paidassa oli JYP-Akatemiaa vastaan 10.12.2014. Vaikka parantamisen varaa vielä on, Viuhkola oli tyytyväinen toiseen peliinsä tällä kaudella. Hän on erityisen kiitollinen siitä, että on päässyt harjoittelemaan ja pelaamaan joukkueen kanssa.

– Näyttää hyvältä, kun jaksaa pelata näinkin paljon pelissä. Täytyy vain olla kärsivällinen, sillä tärkein tavoite on saada mies pelikuntoon. Kauden jatko riippuu paljon siitä, miten pelit menevät ja löytyykö muualta pelipaikkaa, Viuhkola kertoo.

piku

Viuhkola on viihtynyt Kajaanissa hyvin.  Halu pelata Hokissa oli kova ja seuran puolelta kaikki hoidettiin esimerkillisesti. Myös Kajaanin jäähalli oli Viuhkolalle jo entuudestaan tuttu. Joukkuehenki on hyvä ja pelipäivien rutiinit ovat pysyneet samana. Kajaanissa on mukava olla, koska luonto kiinnostaa.

– Tänne oli helppo tulla. Joukkue on ottanut minut todella hyvin vastaan, Viuhkola hehkuttaa.

Vaikka Viuhkolalla on jo monta lempinimeä, Piku on se, josta hänet tunnetaan parhaiten. Sen hän sai lapsena, kun kaveripiirissä oli toinenkin Jari ja hän sattui olemaan nuorempi.

Viuhkolan mieleen ovat tietysti jääneet MM- ja SM-mitalit. Erityisesti Kärppien nousu divarista SM-liigaan ja ensimmäinen Suomen mestaruus olivat hienoja hetkiä. Nyt tavoitteena ovat joukkuemenestys ja vielä ainakin yksi SM-mitali.

Agilityn avulla ajatukset pois jääkiekosta

Viuhkolan perhe asuu Oulussa. Vaimon kanssa Jari on mukana hyväntekeväisyydessä, kun aihe on tärkeä ja tempaus on hyvin järjestetty. Lapsista poika pelaa jääkiekkoa ja tässä Viuhkola on ollut valmentajana mukana. Kolmen koiran lisäksi perheestä löytyy myös pari gerbiiliä. Cockerspanielin kanssa hän harrastaa agilityä saadakseen jääkiekon lisäksi muuta ajateltavaa.

Viuhkolan joulu menee perheen kanssa kotona. Uudenvuoden viettosuunnitelmia hänellä ei vielä ole; ne tehdään pelien mukaan.

Kysyttäessä mitä Viuhkola haluaa sanoa faneilleen, vastaus on selvä:

– Kiitos kuuluu niille henkilöille, jotka ovat tukeneet minua vaikeina hetkinä ja uskoneet siihen, että pelimies saadaan vielä kasaan, Viuhkola kiittää.

Teksti ja kuva: Anni Pärnänen