Seitsemäs voitto peräkkäin

Kajaanin Hokki nappasi keskiviikon ottelusta JYP-Akatemiaa vastaan jo seitsemännen peräkkäisen kolmen pisteen voiton. Samalla Hokin ero toisena Mestiksessä majailevaan Jukureihin kasvoi 14 pisteen kokoiseksi. 

Hokki tuli otteluun erittäin pirteällä peli-ilmeellä. Kajaanilaiset myllyttivätkin ottelun ensimmäisen erän ainoan maalin, jonka iski kultakypärää kantanut Niklas Näppi. Näppi katkoi syötön oman puolustusalueen siniviivalla, jonka jälkeen mies polki karkuun jyväskyläläispuolustajilta. Lopulta Näppi uitti kiekon JYP-Akatemian maalissa pelanneen Dennis Saikkosen puikoista sisään.

Toisessa erässä Sakari Turtiainen lisäsi ylivoimalla Hokin johdon kahteen maaliin rannelaukauksellaan, joka yllätti Saikkosen maalillaan. JYP-Akatemia kavensi tilanteeksi vielä 2-1 toisen erän aikana, kun Samuel Salonen iski kiekon sisään Taavi Tialalta tulleesta syötöstä. Samalla särkyi Tuukka Smuran melkein kolmen ottelun mittainen nollaputki.

Kolmannessa erässä JYP-Akatemia sai painostettua kotijoukkuetta, joka alkoi hieman peruuttelemaan ja varmistelemaan voittoaan. Erän ainokaisesta maalista vastasi kuitenkin Hokki. Patrik Forsbergin istuessa jäähyä iski Niklas Näppi tutusti ranteellaan kiekon etuylänurkkaan. Maali oli miehelle jo kauden kahdestoista. Ottelu myös päättyi samaisiin 3-1-lukemiin, joka toi Hokille jo seitsemännen peräkkäisen kolmen pisteen voiton.

— Puhuttiin ennen peliä joukkueen kanssa, että nyt on neljäs kotipeli kahteen viikkoon ja kolme edellistä ei ole ollut sellaisia, että olisi voinut sanoa meidän pelanneen hyvin. Nyt pelattiin hyvin ja tämä oli todella laadukas jääkiekko-ottelu, niinkuin aina Akatemiaa vastaan on. Vastassa oli yksi kauden tiiveimmistä viisikkopuolustuksista. Vastustajan puolustajat ja sentterit joutuivat tekemään melko kovan iltapuhteen, kun meilläkin oli sitä tahtoa mennä siihen maalin edustalle. Siellä ei ilmaisia metrejä ollut, arvioi Hokin päävalmentaja Jari Laukkanen.

— Alkukauden murheenkryyni, ylivoimapeli, nasahti nyt niin, että ratkaistiin tämä ottelu siinä. Hyvä näin. Nyt kohti perjantaita ja Keuruuta, päättää Laukkanen.

Niklas Näppi iski JYP-Akatemiaa vastaan kaksi maalia. (Kuva: Roosa Kurkinen)

Niklas Näppi iski JYP-Akatemiaa vastaan kaksi maalia. (Kuva: Roosa Kurkinen)

Maalit:
11.01 1-0 Näppi
22.36 2-0 Turtiainen (Saukko, Kalapudas) YV VoM
33.09 2-1 Salonen (Tiala, Erving)
50.51 3-1 Näppi (Korkiakoski, Seppälä) YV

Torjunnat:
Tuukka Smura 4+3+12=19
Dennis Saikkonen 14+15+13=42

Jäähyt:
Hokki 2x2min
JYP-Akatemia 4x2min

Yleisöä: 723

Seuraavat ottelut: KeuPa HT-Hokki perjantaina 27.11, Hokki-Jukurit lauantaina 28.11 Kajaanin jäähallissa.