Vuoden viimeiseen otteluun

Hokki matkaa vuoden päättävään otteluun Joensuuhun, jossa vastaan asettuu Jokipojat. Ottelu on joukkueiden viides keskinäinen kuluvan kauden aikana. Aiemmissa otteluissa voitot ovat Hokille 3-1.

Kajaanin Hokki kohtaa vuoden viimeisessä ottelussaan Jokipojat vieraissa. Joukkueet pelasivat keskenään viimeksi 12. joulukuuta, jolloin Hokki oli vahvempi lukemin 2-1 Antti Kalapudaksen ja Markus Piispasen maaleilla. Silloin Jokipoikien ainokaisen iski Esa Lehikoinen kaksi sekuntia ennen ottelun loppusummeria. Pisteet keskinäisistä neljästä ottelusta ovat Hokille 9-3.

Joukkueiden tilanne on sarjataulukon perusteella hyvä, kun Hokki löytyy sarjan toiselta sijalta, kolmen pisteen päässä kärkipaikkaa pitävästä Jukureista, ja Jokipojat sen sijaan 13 pistettä Hokin perässä sarjan kolmantena.

— Kova peli, ihan kärkikamppailu näin heti tauon jälkeen ja se on minun mielestä hyvä niin. Sarjan toinen ja kolmas kun pelaavat vastakkain, niin taas saa oma joukkue yltää parhaimpaansa jos tahtoo pisteille tässä kovassa vieraspelissä, kommentoi Hokin päävalmentaja Jari Laukkanen.

Hokin pelaajamateriaalissa on tapahtunut muutoksia edelliseen otteluun verrattaessa. Joukkueen kokoonpanosta puuttuvat nuorten MM-kisoissa pelaava Antti Kalapudas ja Oulun Kärppien mukana oleva Markus Piispanen. Lisäksi joukkueen loukkaantumistilanne ei ole kaikkein parhaimmasta päästä. Vaikka Taneli Siikaluoma ja Ville Vittaniemi palaavat pelaavaan kokoonpanoon, on sivussa silti useita pelaajia.

— Puolustajista Mikael Seppälä on viikon tai kaksi sivussa, mutta pakiston suhteen pelaajatilanne on silti hyvä, kun Siikaluoma ja Vittaniemi palaavat kokoonpanoon. Lisäksi Jesse Väkelä pelaa huomenna ensimmäisen pelinsä meille. Hyökkääjäpuolella tilanne on pahempi, siellä ovat Matti Kaarlela ja Jarkko Harjula molemmat tammikuun ajan sivussa. Lisäksi Markus Korkiakoski on sairaana, joten hänkään ei ole huomenna käytettävissä. Hyvä, että saatiin Kärppien A-junioreista yksi hyökkääjä tähän hätään lainalle. Sakari Turtiainen todennäköisesti pelaa huomenna hyökkääjänä, että saadaan täydet 12 hyökkääjää, kertaa Hokki-luotsi joukkueen pelaajatilannetta ennen keskiviikkoista Jokipojat-kamppailua.

Hokki-kapteeni Mikael Seppälä on sivussa 1-2 viikkoa. (Kuva: Roosa Kurkinen)

Hokki-kapteeni Mikael Seppälä on sivussa 1-2 viikkoa. (Kuva: Roosa Kurkinen)

Jokipojat-Hokki Joensuun jäähallissa keskiviikkona 30.12 kello 18.30