Vuosi 2016 käyntiin kotiottelulla

Kajaanin Hokki kohtaa Kokkolan Hermeksen kolmatta kertaa kuluvan kauden aikana, kun kokkolalaiset saapuvat Kajaaniin sunnuntai-illan otteluun. Edellisistä otteluista voitot ovat tasan 1-1.

Hokki aloittaa mestisvuoden 2016 pelaamalla Kokkolan Hermestä vastaan sunnuntai-illan jännitysnäytelmässä Kajaanissa. Joukkueet ovat kohdanneet toisensa kuluvan kauden aikana sarjassa kahteen otteeseen, joista molemmat ovat napanneet kotivoitot. Ensin Hermes nappasi täydet pisteet 6-4-voitolla Kokkolassa lokakuun puolessavälissä, mutta Hokki vastasi marraskuussa 4-2-voitolla.

— Kova peli tiedossa, ollaan Hermestä vastaan pelattu jo useasti kun harjoituspelit otetaan mukaan laskuihin. Odotettavissa on sellaiseen fyysiseen kamppailupeliin, sen oloisia ovat aiemmat keskinäiset pelit olleet, arvioi Hokin päävalmentaja Jari Laukkanen sunnuntaista vastustajaa.

Hokilta jatkaa edelleen sivussa Jokipojat-ottelun tapaan hyökkäjistä Jarkko Harjula ja Matti Kaarlela ja puolustajista Mikael Seppälä. Paluun kokoonpanoon tekevät Oulun Kärppien mukana alkuviikon otellut Markus Piispanen sekä Jokipojat-ottelun sairastumisen takia levännyt Markus Korkiakoski.

— Viime kerralla käytössä oli 11 hyökkääjää ja nyt on 13 käytössä, puolustajiakin on kahdeksan, joten sen osalta tilanne on hyvä, kertaa Laukkanen Hokin pelaajatilannetta.

Parantuneen kokoonpanotilanteen myötä edellisessä ottelussa nelosketjussa hyökkääjänä pelannut Sakari Turtiainen siirtyy takaisin puolustajan tontille, kun mies pukee seitsemäntenä puolustajana peliin.

— Puolustajissa jatketaan samoilla pareilla, jotka oli käytössä Joensuussa. Niitä ei tarvitse lähteä sorkkimaan, kun pakisto selvisi ihan hyvin. Turtiainen pääsee sitten tarvittaessa pelaamaan omalla paikalla. Maalilla jatkaa Tuukka Smura, paljastaa Hokki-luotsi joukkueensa peluutusta ennen sunnuntain ottelua.

Markus Korkiakoski palaa pelaavaan kokoonpanoon sunnuntain otteluun. (Kuva: Roosa Kurkinen)

Markus Korkiakoski palaa pelaavaan kokoonpanoon sunnuntain otteluun. (Kuva: Roosa Kurkinen)

Hokki-Hermes Kajaanin jäähallissa sunnuntaina 3.1 kello 17.00