Vuosi päätökseen voitolla

Kajaanin Hokin ja Jokipoikien välinen ottelu päättyi Hokin voittoon numeroin 3-4 jatkoajan jälkeen. Hokki jatkaa otteitaan sunnuntaina 3.1 isännöimällä Hermestä. 

Ottelun avausmaalista vastasi kotijoukkue Jokipojat. Kellossa oli aika 17.21, kun Esa Lehikoinen lämäsi Jokipojat ylivoimalla johtoon. 13 sekuntia ennen erän loppua, myöskin ylivoimalla, Ossi Pellinen lisäsi ärjypaitojen johdon kahteen maaliin. Ensimmäiselle erätauolle siirryttiin joensuulaisten 2-0 johdossa. Toisen erän alkuun Hokin Michal Kristof toi linnapaidat maalin päähän siniviivan läheisyydestä lähetetyllä laukauksella. Jokipojat kuitenkin ottivat kahden maalin johtonsa takaisin ajassa 23.30, kun Jesse Paukku tarjosi Pelliselle miehen toisen maalin. Kristof toi Hokin takaisin maalin päähän kellon näyttäessä aikaa 25.28, kun slovakialaisvahvistus ohjasi Sami Anttilan syötön Mikael Edelmannin ohi maaliin.

Kolmannessa erässä Hokki nousi tasoihin asti. Joensuulaisjoukkueen puolustus koki pienimuotoisen nukahduksen, kun Niklas Näppi unohdettiin maalin eteen ja mies upotti laukauksensa Jokipoikien verkkoon. Lisämaaleja ei varsinaisella peliajalla nähty, joten ratkaisua lähdettiin hakemaan jatkoajalle. Jatkoajalla ratkaisijan rooliin nousi Mikael Seppälän sivussa ollessa kapteenina pelannut Risto Mattila, joka iski jatkoajalla Hokille kaksi pistettä mukaan Joensuusta.

— Nousujohteinen peli. Vaikea lähtö saatiin otteluun ja ensimmäisessä erässä jäätiin kahden maalin takaa-ajoasemaan ja kaveri iski ylivoimalla molemmat maalit. Kupletin juoni oli kuitenkin se, että nousujohteisesti pelattiin. Omien tilastojen mukaan tasaviisikoin maalipaikat menivät meille. Jos jättää sen erikoistilannepelaamisen pois luvuista niin mielestäni ihan ansaittu jatkoaikavoitto otettiin. Ottelu oli ehkä hieman avoimempaa molemmilta joukkueilta kuin aiemmat keskinäiset, maalipaikkoja tuli astetta enemmän ja sitä kautta noita maalejakin, kommentoi Hokin päävalmentaja Jari Laukkanen joukkueensa jatkoaikavoittoa.

Hokki-debyyttinsä tehneet Tuomas Vartiainen ja Jesse Väkelä saivat Hokki-luotsilta puhtaat paperit. Kumpikaan pelaaja ei päässyt otteluun täysin ihanteellisesta tilanteesta, sillä kumpikin pelaaja saapui linnapaitoihin vain paria päivää ennen ensimmäistä otteluaan.

— Lähtökohtiin nähden hyvä ja nousujohteinen esitys kummaltakin pelaajalta. Heidän suorittamiseen olen ihan tyytyväinen. Nyt kun joudutaan pari päivää olemaan uudenvuoden takia huililla ja ennen sunnuntain peliä saadaan vain lauantain harjoitukset alle, niin ei tämä joukkueeseen sisään tuleminen ainakaan helpotu pojilta, arvioi Hokki-luotsi Väkelän ja Vartiaisen pelaamista.

Michal Kristof oli Hokin tehomies neljällä pisteellään. (Kuva: Roosa Kurkinen)

Michal Kristof oli Hokin tehomies neljällä pisteellään. (Kuva: Roosa Kurkinen)

Maalit:
17.21 1-0 Lehikoinen (Pitkänen, Paukku) YV
19.47 2-0 Pellinen (Pitkänen, Lehikoinen) YV
21.22 2-1 Kristof (Klemetti)
23.30 3-1 Pellinen (Paukku)
25.28 3-2 Kristof (Anttila, Turtiainen) YV
42.10 3-3 Näppi (Kristof, Anttila)
62-31 3-4 Mattila (Kristof, Näppi) YV VoM

Torjunnat:
Tuukka Smura 10+10+6+0=26
Mikael Edelmann 7+13+9+1=30

Jäähyt:
Hokki 5x2min
Jokipojat 5x2min

Yleisöä: 1202

Seuraava ottelu: Hokki-Hermes Kajaanin jäähallissa sunnuntaina 3.1 kello 17.00